14.8.2019. 20:47
0
Plaćali iznajmljivanje jahte 12.000 eura: Italijanski menadžer poslao poruku prijatelju, a onda preminuo
Jedrenjak "Atlantia" na kojem je preminuo italijanski menadžer Eugenio Vinci (57) na Hvaru je u vlasništvu preduzeća "Navis", potvrdilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture. Iznajmljivanje broda na nedjelju dana iznosi 11.900 evra, piše Kurir.
Iz Registra pomorskih brodova vidi se da je jedrenjak "Atlantia" izgrađen 1992. godine u Turskoj. 

Kako se vidi na stranicama preduzeća, brod je renoviran 2009. i 2015. godine. 

"Atlantia" je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a pogonska mašina je četvorotaktni dizel. 

To je jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatizovan salon, trpezariju i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupatilom i klima-uređajem.

Nedjeljni najam u sezoni iznosi 11.900 evra, a izvan sezone oko 10.000 evra.

Da podsjetimo, petoro ljudi je prevezeno u splitsku bolnicu nakon što im je pozlilo na brodu, dok je italijanski menadžer Eugenio Vinci preminuo. Troje odraslih je stabilno, ali brat (5) i sestra (14) su u kritičnom stanju.

Italijanski turisti otrovali su se u utorak usljed curenja ugljen-monoksida iz broda.

Inače, Vinciju je pozlilo u brodskom toaletu pa je pri padu udario glavom u kadu.

- U 10 sati sam ušao u toalet i našao Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu", rekao je Bruno Mankuzo, gradonačelnik Sant Agata Militelja, kome je takođe pozlilo, ali je uspeo da se oporavi.

Mankuzo je probudio odrasle, ali ne i djecu koja su, kaže, već bila u komi. Eugenio je u kadi, navodno, ležao više od četiri sata.

Oglasio se i Paolo Di Laura Fratura, Vincijev prijatelj.

- Poslao mi je poruku s mora prije nekoliko dana. Napisao mi je: ‘Ovdje je pravi raj, ti si još jedini koji radi’. Bio je tako srećan. Ne mogu da vjerujem da ga više nema. Njegov odlazak je potpuno bizaran - rekao je Fratura. 

Dodao je da mu je Eugenio bio kao brat i da ga u zadnje vrijeme nije često viđao jer je Vinci zbog posla živio na relaciji Rim - Sicilija. 

Italijanski mediji pišu da je Eugenio bio veliki ljubitelj mora i da je imao i svoj brod, prenosi Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.