16.8.2019. 9:06
0
Tijelo planinara Milana Radovića se i dalje nalazi u Aziji, planinar poginuo na granici Kine i Kirgistana
Tijelo crnogorskog planinara Milana Radovića još nije transportirano iz baznog kampa na vrhu Khan Tengri, poznatom kao Gospodar duhova (7.010 metara), u planinskom masivu Tien Shana u Centralnoj Aziji, i očekuje se da će njegovi posmrtni ostaci biti prebačeni u Karakol u Kyrgyzstanu čim se poboljšaju vremenski uvjeti.

Naime loši vremenski uvjeti razlog su zbog čega je iz Kyrgyzstana agencija zadužena za prebacivanje tijela Radovića helikopterom iz baznog kampa (na 4.200 metara) do Karakola spriječena da djeluje, prenosi RTCG.

Novac koji su kirgistanske vlasti tražile kako bi počeli proceduru prenosa tijela Radovića uplaćen je još u ponedjeljak.

Poznati crnogorski planinar poginuo je tokom ekspedicije u planinskom masivu Tien Shan na granici Kyrgyzstaa i Kine u Centralnoj Aziji prošlog tjedna. On i njegov klupski kolega Aleksandar Đajić, koji je nepovrijeđen, sišli su prošlog tjedna s vrha Khan Tengri, poznatog i kao Gospodar duhova – 7.010 metara, na planini Tien Shan u bazni kamp C4.

Vijest o tragediji stigla je ujutro 9. kolovoza, kada je njegov kolega Đajić javio obitelji.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.