1.9.2019. 19:44
3
Grabar-Kitarović: Hrvatska najviše doprinijela antifašističkoj borbi
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obilježavanju 80 godina od početka Drugog svjetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata.

"Ovdje smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i u svijetu", rekla je Kitarović.

Ona je dodala da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, prenosi portal Index.hr.

Brojni predsstavnici država borave u nedjelju u Poljskoj povodom komemoracije 80. godišnjice od početka Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji u Varšavi učestvuju, među ostalima, i njemačka kancelarka Angela Merkel i američki potpredsjednik Mike Pence.


(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.