2.9.2019. 20:54
0
Srpska kriminalna skupina uhvaćena s 800 kilograma kokaina!
FOTO: Kurir
Na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih otoka u Atlantskom oceanu zaplijenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna skupina, sačinjena pretežno od državljana Srbije, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Europu.

Srbijanski MUP priopćio je da se radi o kokainu iznimne čistoće te da se vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje na oko 50 milijuna eura.

Prema navodima direktor srbijanske policije Vladimira Rebića, nakon prikupljenih informacija da se organizirana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su informacije proslijedili španjolskim kolegama koji su Atlantskom oceanu zaustavila jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

Uhićena su tri člana posade: državljanin Meksika, državljanin Rusije i državljanin Srbije, dok su istovremeno u Srbiji, zbog sumnje da su počinili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhićene dvije osobe iz Šida, a za jednom je raspisana tjeralica.

U policijskim pretresima na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplijenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avionske karte, bilješke, memorijske kartice, više USB-a, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašteno audio i video snimanje, javila je RTS.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.