20.9.2019. 15:47
0
Pucanje cijevi izazvalo poplavu u centru Beograda, saobraćaj otežan, a zbog mulja probleme imaju i pješaci
U centru Beograda, u Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cijev na mjestu gdje se izvode radovi tokom rekonstrukcije te ulice. Usljed pucanja cijevi došlo je do poplave u toj i okolnim ulicama.

Saobraćaj u tom dijelu grada je otežan, a zbog velike količine vode i mulja teže prolaze i pješaci.

Voda iz puknute cijevi kulja i sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Vladimir Šobot iz beogradskog Vodovoda i kanalizacije rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da problem u vodosnabdjevanju u centralnim dijelovima grada traje već od jutarnjih sati, kao i da se još ne zna uzrok kvara.

"O uzroku kvara možemo da pričamo tek kada naše ekipe dođu na samo lice mjesta, odnosno kada se otpočne sa otklanjanjem defekta, s obzirom na to da smo do sada zatvarali vodu. Trenutno se ta cijev drenira, odnosno ističe voda koja se nalazila u samoj cijevi", rekao je Šobot.

Dodao je i da se voda neće ispumpavati sa ulica, jer je u slučajevima kvara na uličnim cijevima praksa da se voda pusti da otiče u kanalizaciju. Kako ističe Šobot, očekuje se da kvar bude saniran do ponoći.

"Problem u vodosnabdjevanju pogotovo će imati građani koji žive u centralnim dijelovima grada na višim spratovima zgrada, a smanjen pritisak mogu očekivati i svi ostali. Prema našoj prvoj procjeni otklanjanje kvara trajaće do ponoći, a uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekuje se sutra u ranim jutarnjim satima", kaže Šobot, piše RSE.

Prema njegovim riječima, za sada nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti koju je izazvao kvar.

"Što se tiče isticanja same vode ona ide na račun beogradskog Vodovoda i kanalizacije", rekao je Šobot.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.