22.9.2019. 12:29
0
Nakon jakih zemljotresa u Albaniji: Narednih dana se očekuje nekoliko zemljotresa u Crnoj Gori
Nakon dva jača zemljotresa, koji su juče nakon 16 sati pogodili Albaniju, a veoma snažno se osjetili i u Crnoj Gori, Zavod za seizmologiju Crne Gore registrovao je više od 60 zemljotresa manje magnitude, saopćio je seizmolog Marin Čaveliš.

On je za RTCG istakao da je nakon tako snažnih zemljotresa uobičajena serija manjih, koja će, kako kaže, sigurno trajati i narednih dana.

"Jak zemljotres dogodio se sinoć, 7 minuta nakon ponoći. Zemljotres je bio jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, a zabilježen je na istoj lokaciji kao i prethodni - 34 km zapadno od Tirane, u Jadranskom moru," rekao je Čaveliš.

Najmanje pet zemljotresa dogodilo se tokom noći u regionu.

Manji zemljotres zabilježen je i u Bosne i Hercegovine, a osjetio se na području Tuzle, Lukavca i Srebrenika.

Podrhtavanje tla nije stalo ni u Albaniji.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.