23.9.2019. 12:49
0
Albanska policija uhapsila novinare koji su objavili da će Albaniju pogoditi razoran potres od šest stepeni
Albanska policija saopćila je da je u toku ispitivanje dva novinara osumnjičena da su izazvali paniku izvještavanjem o predstojećem razornom zemljotresu, nakon što je u ranijem potresu u Tirani povrijeđeno 105 osoba, a oštećeno više stotina zgrada, prenosi Avaz pisanje regionalnih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Stanovnici Tirane istračali su sinoć iz kuća i stanova iz straha zbog izvještaja objavljenih na internetu o mogućem potresu prije ponoći.

Veliki broj mještana parkiralo je vozila pored autoputa i proveli su noć u kolima, a mnogi su s koferima otišli na fudbalski stadion. Neki su proveli noć u barovima. Vlasti su od javnosti zatražile smirenost navodeći da su izvještaji lažni.

Albanski Institut za geonauke, energetiku, vode i ekologiju saopćio je da je u potresu jačine 5,8 stepeni Rihterove skale oštećeno oko 915 objekata.

Pojedini mediji su objavili informaciju da će Albaniju uskoro pogoditi novi razoran zemljotres koji će biti jak oko šest stepeni po Richteru.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.