23.9.2019. 12:56
0
Autobus hrvatske kompanije potpuno izgorio na autoputu u Njemačkoj
Autobus rovinjskog prevoznika "Črnja tours" u potpunosti je izgorio u ponedjeljak u 1 sat ujutro, dok se kretao između čvorova Forzhajm-Nord i Forchajm-Vest na autoputu A8, prenosi njemački list "Neueste Nachrichten".

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim iz motora, stao, i tada su dva vozača i šest putnika uspjeli da napuste autobus na vrijeme, objavila je njemačka policija u saopštenju za javnost.

Niko nije povrijeđen, a kao uzrok požara pretpostavlja se tehnički kvar. Autobus hrvatske putničke kompanije bio je na redovnom putovanju od Minhena do Karlsruea.

Prema policiji, šteta još ne može tačno da se utvrdi, ali će vjerovatno ona biti u rasponu od šest brojeva. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći  te su ranim jutarnjim satima mogli da nastave put zamjenskim autobusom.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio je informaciju, te dodao da je autobus bio star svega tri godine, te da je požar buknuo u prostoru motora. U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su spašeni, a policija reagirala u rekordnom roku, prenose Nezavisne.

Prema onome što mu je rekao vozač, kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima da obuzdaju širenje plamena, ali sve je bilo uzalud. Policija ih je sve udaljila prema jednoj kući, a autobus je u potpunosti izgorio.

"Sva istraga sada je u rukama njemačke policije", rekao je kratko Črnja.



(Lejla Trle) 













0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.