26.9.2019. 17:55
0
Otac koji je u februaru napravio monstruozan zločin, mogao bi dobiti manju kaznu
Na Županijskom sudu u Zadru u četvrtak je održano pripremno ročište za slučaj Josipa Rođaka koji je u februaru svoje četvero djece bacio sa balkona i to sa visine od šest metara.

Portparol suda Hrvoje Visković rekao je nakon pripremnog ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, da suđenje počinje 16. oktobra. On je izjavio kako u vještačenju piše da je okrivljeni bio bitno smanjeno uračunljiv i vjerovatno je da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

- Kada je neko smanjeno uračunljiv zbog svojih duševnih smetnji postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina - rekao je Visković novinarima.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i zabranjeno je bilo kakvo fotografiranje, snimanje i iznošenje podataka prema medijima. Na njemu će se naći okrivljeni, njegov branitelj, kao i predstavnici tužiteljstva, piše 24sata.hr. 

Predsjednik veća u ovom slučaju biće sudija Ivan Marković. Na sudu bi trebalo da govore i sudski vještaci, a posebno se očekuje mišljenje psihijatra o cjelokupnom stanju oca.  

Podsjetimo, 54-godišnjak je napao svoju djecu 28. februara ove godine u porodičnoj kući. Naime, on je djecu bacio sa terase u ranim jutarnjim satima. Poilicija je dobila poziv o zločinu u 6:47. 

Od četvoro djece dvoje je bilo teško povrijeđeno. Svo četvoro bili su na liječenju u bolnici te su nakon liječenja pušteni na kućnu njegu. Sa majkom i socijalnim radnikom kasnije su prevezeni na sigurnu lokaciju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.