30.9.2019. 13:09
0
Zabranjene posjete srpskih zvaničnika Kosovu
Ministarstvo spoljnih poslova Kosova zabranilo je posjete srpskih zvaničnika tokom izborne kampanje, rekao je Jetlir Ziberaj, savjetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, prenosi Zeri.

Izbori 6. oktobra su izbori na Kosovu i kosovskih građana. Zvaničnicima iz Beograda neće biti dozvoljeno da vode kampanju za kosovske izbore, niti će prijetnje iz Beograda kosovskim Srbima biti dozvoljene, napisao je Ziberaj na Facebooku.

List prenosi da je, kao dokaz te zabrane, zamjeniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjanu Joviću zabranjeno da posjeti Kosovo.

Mediji u Srbiji su izvijestili i da je kosovska policija takođe zaustavila zamjenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva i naredila mu da napusti Kosovo, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.