26.10.2019. 16:46
0
U Osijeku zaplijenjeno više od 15 kilograma marihuane, uhapšena dvojica dilera
Osječka policija zaplijenila je više od 15 kilograma marihuane i uhapsila dvojicu muškaraca, saopćila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Tokom istrage, osim droge, pronađene su puške, okviri za automatsku pušku i više stotina komada municije za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje.

Pomoćnik načelnika kriminalističke policije Silvio Šimurda rekao je na konferenciji za novinare da su policajci u četvrtak, 24. oktobra, u šumi kod Sarvaša uočili nepoznatog muškarca sa dvije vreće, koje je bacio kada je policija tražila da se zaustavi, te počeo bježati.  Nakon hapšenja, utvrđeno je da je riječ o 47-godišnjaku i da je u vrećama bilo više od 10 kilograma marihuane i dvije puške, prenose hrvatski mediji. 

Šimurda je naveo da je u nastavku istrage uhapšen i 48-godišnjak koji se dovodi u vezi s ovim krivičnim djelom.  Prema nalogu osječkog Županijskog suda, u Sarvašu su pretresene kuće i druge prostorije u vlasništvu osumnjičenih, gdje su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni vrhovi marihuane. Tada je pronađena i municija. 

Osumnjičeni su odvedeni u pritvor i protiv njih će biti podnesena krivična prijava tužilaštvu u Osijeku. 


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.