9.12.2019. 15:43
0
Uhapšena kriminalna grupa u Hrvatskoj, trgovali luksuznim vozilima
Hrvatska policija je u saradnji s Evropolom sprovela istragu u kojoj je otkrivena kriminalna grupa umiješana u utaju poreza, pranje novca, falsifikovanje dokumenata i prevare.

Kako je saopštio Evropol, grupa je trgovala luksuznim vozilima preko nekoliko svojih kompanija u različitim zemljama EU, što je ostavilo utisak da obavljaju legalne poslovanje.

U isto vrijeme, falsifikovali su dokumenta i fakture kako bi izbjegli poreze i akcize i pružali usluge pranja novca drugim kriminalcima i grupama.

Policija je podigla optužnicu protiv jednog hrvatskog državljanina (48) zbog uspostavljanja kriminalne grupe, kao i protiv još desetoro koji su članovi te grupe.

Kako se navodi, očekuje se da istraga dovede do novih optužnica, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.