17.12.2019. 18:03
0
U Subotici uklonjen predizborni plakat Kolinde Grabar-Kitarović
Plakat predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja se kandidirala za novi mandat, uklonjen je s panoa u Subotici dva dana nakon što je postavljen.

Postavljane plakata predsjednice Hrvatske izazvalo je burne reakcije u pojedinim srbijanskim tabloidima.

- Predsjednica. Jer vjerujem u vas i borim se za vas - pisalo je na plakatu koji se u sklopu njene predizborne kampanje pojavio na jednom reklamnom panou na rubu grada. 

Nepoznato je ko je uklonio plakat, a mediji nisu to mogli saznati niti od novosadske firme, vlasnice oglasnog prostora. 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izrazio je putem Twittera ogorčenje zbog negativnih reakcija dijela javnosti i uklanjanja plakata. 

- Dva dana je trajala kampanja! Ovako nije bilo za izbore u Mađarskoj… Treba li to posebno istaknuti? Da, uvijek, jer ono što je drugima dopušteno, Hrvatima nije - napisao je Žigmanov.

Dodao je kako političke strukture hrvatske zajednice u Vojvodini nisu bile uključene u oglašavanje predsjedničke kandidatkinje, ali je podsjetio na odluku Predsjedništva DSHV-a koje je pozvalo hrvatske državljane na predsjedničke izbore u RH uz apel da se "glas povjeri kandidatkinji one političke stranke s kojom Hrvati u Vojvodini imaju najplodonosniju saradnju", prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.