26.12.2019. 15:00
0
Više od 300 policajaca traga za nestalom Monikom Karimanović, sumnja se da je Moniku oteo i silovao "Malčanski berberin"
Potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović, čiji je nestanak srbijanskoj policiji prijavljen u petak popodne, još traje. U potragu je uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, a policija sumnja da je djevojčicu oteo Ninoslav Jovanović, poznat i kao "Malčanski berberin".

Potraga je nastavljena tokom noći i jutra, ali Monika Karimanović još nije pronađena. Nije pronađen ni Ninoslav Jovanović, za kojeg policija sumnja da je oteo 12-godišnju djevojčicu.

Istraga je sužena na četiri sela - Orešac, gdje su njih dvoje jučer posljednji put viđeni, zatim Podvis, Glogovac i Vasilj, prenosi Radiotelevizija Srbije.

U potragu su, pored policajaca iz Niša i Zaječara, uključeni i pripadnici Žandarmerije, helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere.

Direktor srbijanske policije Vladimir Rebić poručio je sinoć da vjeruje da će policija uspjeti da pronađe i spasi nestalu djevojčicu.

Ukazao je i da je pronađeno mnogo dokaza na osnovu kojih sumnjaju da je Moniku oteo Ninoslav Jovanović, poznat i kao "Malčanski berberin". 

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u ožujku ove godine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.