22.1.2020. 22:40
0
Sastali se Vučić i Đukanović: Dug razgovor o teškim temama
Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović sastali su se večeras u Izraelu, prenose srbijanski mediji. Dvojica predsjednika borave u ovoj zemlji u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je razgovor ocijenio teškim i kompleksnim.

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - kaže Vučić.

Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno smo razgovarali kao civilizirani i odgovorni ljudi, svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizirane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljnjem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja - rekao je Vučić za "Blic".

Jedna od tema bile su i eurointegracije.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.