9.2.2020. 19:04
0
Vučić: Ovaj Trifunović, ako ovako nastavi da vozi, neko će da strada
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao vojnike u kasarni Topčider. Tu je, pored ostalog, izjavio i kako je vlada uspjela donijeti suštinski demokratsku reformu i izbornog i političkog sistema.

- Nikada niko više neće ukidati cenzus od tri posto. Nikada se ovo neće promijeniti, to je jedna izvanredna demokratska norma, kao što je izvanredna demokratska norma to što ćemo imati 40 posto žena na izbornim listama - izjavio je Vučić.

Kako je kazao, ovaj zakon neće se mijenjati u narednih 10 godina.

- Borit ću se za izlazak svakog čovjeka, za svaki glas za listu čiji ću biti nosilac. Ni od koga neću da tražim ni da glasa za Šapića, Šešelja, Čanka, Gocu Čomić, Jovanovića, ni za SPS ukoliko ne budemo išli zajedno. A ako ne dobijemo više od 48,2 posto, koliko smo dobili na posljednjim izborima, bit ću sretan. U vrijeme kad smo pobijedili na prošlim izborima, nismo imali ni Novu S, ni N1, ni "Blic", ni NIN, u ovakvoj mjeri kao sada. Na RTS-u ste imali predstavljanje od po pola sata i Jeremića i PSG Sergeja Trifunovića. Onaj Trifunović, ako nastavi ovako da vozi, ko zna ko će još da strada - naglasio je Vučić povodom novog udesa koji je izazvao Sergej Trifunović, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.