17.2.2020. 22:40
0
Josipović: Od Milanovića očekujem puno, Grabar Kitarović je napustila evropske vrijednosti
FOTO: Patria
Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović (SDP) poručio je danas da ima velika očekivanja od novog šefa države Zorana Milanovića, koji dolazi iz iste političke partije, a da je odlazeća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doprinijela retrogradnoj politici.

"Imam velika očekivanja, jer on kao osoba ima ozbiljne kapacitete i po svojim mogućnostima, edukaciji je bio neuporedivo bolji kandidat na izborima. Njegova pobjeda otvara velika očekivanja posebno na strani građanske Hrvatske lijevog centra", rekao je Josipović za Hrvatsku televiziju.

Što se tiče mandata odlazeće predsjednice, Josipović je rekao da mu politika koju je ona vodila nije bila "nimalo simpatična".

"Ona je doprinijela jednoj retrogradnoj politici, vraćanju Hrvatske u prošlost i napuštanju nekih evropskih vrijednosti. Vodila je vanjsku politiku koja nije bila dobra kada je rieč o odnosima sa susjedima", naglasio je Josipović.

Bivši predsjednik je ocijenio i da je Hrvatska duboko potopljena u populizam na svim nivoima i da je razbuktavanje korupcije veliki teret.

Prema njegovim riječima, predsjednik ne može suditi nekome, ali svojim stavom može dosta da učini u borbi protiv korupcije.
        Novi predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sutra će preuzeti petogodišnji mandat od odlazeće šefice države Kolinde Grabar-Kitarović iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, koju je Milanović kao kandidat stranaka lijevog centra pobijedio u drugom krugu izbora 5. januara. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.