19.2.2020. 20:45
0
Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bismo preživjeli
Upitan da prokomentira izjavu Richarda Granella, specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trumpa, o tome da je lažna vijest da postoji plan Sjedinjenih Američkih Država za brzo rješenje oko Kosova, Aleksandar Vučić izjavio je da je uvijek govorio da, prije svega, treba "sami da razgovaramo".

- Kad god ima velikih zapadnih sila koje se umiješaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo - istaknuo je on nakon obilaska radilišta na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je, također, postavio pitanje novinarima: "Možete li da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?"

- Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo - rekao je.

Napomenuo je da Srbiji sukobi nisu potrebni.

- Nama su potrebne decenije mira, jer bismo jedino tako imali svuda po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživjeli. Poslije balkanskih ratova, Prvog i Drugog svjetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bismo preživjeli. Potrebna nam je pametna politika - izjavio je Vučić, prenosi B92.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.