24.2.2020. 20:31
3
Amfilohije: Hvala Vučiću, ali…
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je od srca zahvalan predsjedniku Srbije, ali da ga moli da svaki dinar koji Srbija može da odvoji ode na Kosovo. On je tako prokomentarisao prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića, da će Srbija pomoći da se plati poreski dug MCP SPC.

On je za Radio Beograd 1 rekao da su priče o tome da SPC ne plaća porez “morbidne laži” koje neće imati uspjeha.

“Hvala našem dobrom predsjedniku Srbije, ja bih njega molio to što ima, da da nekom, da do posljednjeg dinara da za Kosovo”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Kako je dodao, nije slučajno što se na litijama brane svetinje i ujedno pjevaju pjesme o Kosovu, prenosi CDM.

“Ovaj narod je organski bitno vezan jer zna da je Kosovo naše vjekovno ognjište, i Srbije i Crne Gore i svega našeg naroda i treba Kosovo sačuvati, braniti”, rekao je Amfilohije.


(Lejla Trle)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.