28.2.2020. 18:20
0
Crna Gora zbog koronavirusa obustavlja letove za Milano i Bolognu
Letovi iz Crne Gore prema Milanu i Bologni, na sjeveru Italije, od subote će privremeno biti obustavljeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, priopćilo je u petak crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je naredbu o privremenoj zabrani putovanja između Crne Gore i sjevera Italije donijelo na prijedlog Instituta za javno zdravlje.

 Direktor Instituta Boban Mugoša kaže kako je napravljena procjena rizika vezano za epidemiju koja se na sjeveru Italije događa s koronavirusom.

 "Imajući u vidu da imamo direktne zrakoplovne veze s Italijom i da tim zrakoplovima dolazi veliki broj putnika, mogućnost importacije virusa u Crnu Goru je velika", kazao je Mugoša, prenosi RTCG.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.