25.3.2020. 22:30
0
Albanija proglasila prirodnu nesreću, vlastima date vanredne ovlasti
Albanija je u srijedu proglasila koronavirus prirodnom katastrofom i dala vlastima 30 dana vanrednih ovlasti za pretraživanje kuća te zabranu kretanja i štrajkova kako bi suzbila epidemiju koja je usmrtila pet osoba.

Albanija je zabranila sva putovanja unutar zemlje i naredila ljudima da ostanu u svojim domovima otkako je dijagnosticirala prvu zarazu koronavirusom početkom marta kod muškarca koji se vratio iz Italije. 

"Vlada je odlučila proglasiti stanje prirodne katastrofe u Republici Albaniji zbog epidemije izazvane Covidom-19", navodi se u izjavi. 

Stroge mjere već su objavljene, uključujući policijski sat u trajanju 16 sati i naredbu da ljudi ne smiju hodati jedno do drugoga, čak ni parovi.

Osobe koje su se oglušile o odredbu da ostanu u četrnaestodnevnoj izolaciji već su kažnjene kaznom od 700.000 leka (oko 6.000 eura).



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.