28.3.2020. 8:42
0
Crna Gora odbila respiratore iz Srbije: "Hvala Vučiću na brizi, snaći ćemo se mi"
Potpredsjednik Vlade Crne Gore, predsjednik Nacionalnog Koordinacionog tijela Milutin Simović kazao je da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi o Crnoj Gori.

- Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije - rekao je Simović.

Simović dodaje i da postoje druge države u kojima je moguće, sa njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, "a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije".

- Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom NSD. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama - istakao je Simović.

Crna Gora je, tvrdi on, odgovorna i organizovana građanska država koja je, kako je rekao, u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.