8.4.2020. 19:01
0
Brnabić: Licemjerni napadi na Vučića, da sjedi kod kuće opet nekim ne valja
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da je licemjerje to što neki političari koriste ovu situaciju da bi dobili političke poene i u vrijeme vanrednog, a realno ratnog stanja, napadaju predsjedika Srbije Aleksandra Vučića zato što obilazi žarišta korona virusa.

Ona je rekla da bi voljela da vidi šta su oni uradili, zato što u ovom trenutku svako i može i mora nešto da radi za građane Srbije.

Brnabić je poslije potpisivanja Ugovora o donaciji Kine za izgradnju dvije laboratorije kazala da je Vučić preuzeo na sebe veliki dio tereta i navela da su mu ona i svi članovi Vlade zahvalni zato što je krenuo da obilazi žarišta. 

“I ne samo to, već zato što je primio na sebe najveći politički udarac, u smislu da koristi ovo za političku kampanju, kao da nije dovoljno jasno nekim kritizerima da je posao predsjednika države da u kriznim vremenima obilazi žarišta i da je to jedino prirodno i normalno", ocijenila je Brnabić. 

Prema njenim riječima, da je sjedio u Beogradu Vučića bi napadali zato što ne obilazi žarišta, a dodala je da će ih posjetiti i ona, ukoliko to bude potrebno. 

Brnabić se osvrnula na današnju naslovnu stranu dnevnog lista "Danas" i rekla da su neki od onih koji sebe nazivaju svetionicima slobode, slobode medija, profesionalnog i objektivnog izvještavanja, pokazali kako se koriste i zloupotrebljavaju slike Danila, starijeg sina predsjednika Vućića, u političke svrhe i za političku kampanju.

Kada su oni objavljivali Danilove slike na naslovnim stranama nedeljnika i dnevnih novina, upravo tih koji kažu da su profesionalni i svetionici slobode, tada to nije bila zloupotreba, a danas mene kritikuju za zloupotrebu te iste djece, kazala je srbijanska premijerka. 

“Ako želite da znate kako izgleda licemjerje, uzmite ogledalo, stavite ga ispred sebe i nemojte više nikada da mi pričate da ste profesionalni, zato što kada vi to radite onda je to profesionalno, a kada ja pokažem slike djece predsjednika države onda je to zloupotreba”, rekla je Branabić. 

Brnabić je navela da ona to pokazuje u pozitivnom kontekstu, da vidimo kako se svi borimo i dajemo sve od sebe u ovoj borbi, a oni to koriste u negativnom kontekstu i ne govore da je to zloupotreba, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.