11.5.2020. 22:05
0
Vučić: Izbori su 21. juna i to je prilika za sve ljude da izraze svoju volju
Vučić je istakao da mu je drago što je prof. Miladin Ševarlić prekinuo svoj štrajk glađu, kao i da je razgovarao sa poslanicima SNS-a i moli ih da prekinu štrajk glađu

- Od danas, odlukom Republičke izborne komisije, naša zemlja nastavlja izbornu kampanju i izbori 21. juna su prilika za sve ljude da izraze svoju volju - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju javnosti. 

Vučić je rekao da danas, u uslovima kada nisu završili sa epidemijom koronavirusa, nedopustivo je da građane izlažu zdravstvenoj opasnosti.

- Zato želim da kažem nešto što će nekima izgledati čudno. Nekoliko stotina metara odavde održava se skup - 5.790 pristalica, uglavnom Srpske napredne stranke, 65 pristalica pokreta Dveri. Zamolio bih te ljude da se barem do kraja maja ne okupljaju. Ja znam da organizator nije SNS, već neka organizacija mladih, ali ih molim da se raziđu – kazao je Vučić.

Vučić je istakao da mu je drago što je prof. Miladin Ševarlić prekinuo svoj štrajk glađu, kao i da je razgovarao sa poslanicima SNS-a i moli ih da prekinu štrajk glađu, prenosi Avaz.

- Oni se nisu pomjerali, nisu spavali, to traje 35 sati, što nije nimalo lako. Sandra Božić je majka dvoje djece. Pokušaću da ubjedim Martinovića da i on prekine štrajk glađu. Uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost, moja molba njima je da odustanu – rekao je Vučić.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.