12.5.2020. 9:46
0
Kon: Broj novih oboljelih mogao bi početi da raste poslije 18. maja
Srbijanski epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, istakao je sinoć na svom Facebook profilu da nikako nije vrijeme za masovne skupove, i da je vjerovatno da će se zbog pretjeranog opuštanja, posle 18. maja, zabilježiti porast obolijevanja.

- Nikako nije vrijeme za masovne javne skupove. Još smo daleko od toga da virusa nema u cirkulaciji. Uz pretjerano opuštanje i povećanu frekvenciju kontakata, prilično je vjerovatno, da ćemo imati porast obolijevanja posle 18. maja. Niko ne treba da se iznenadi. Ipak, još uvijek može da se spriječi. Samo da se sprovode mjere. Ako ne može, morat će ponovo da se iz preporuka pređe u obavezno sprovođenje mjera, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima - napisao je Kon. 


U Srbiji je i dalje na snazi epidemija od posebnog značaja zbog koronavirusa. Od posljedica obolijevanja od Covida-19 preminulo je 218 ljudi, a virus je potvrđen kod 10.176 osoba.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.