15.5.2020. 11:57
0
Šprajc: Više distance ima u grupnom općenju nego u redu pred blagajnom
Zoran Šprajc u sinoćnjem RTL Direktu u svom je stilu komentirao aktuelne događanja, prije svega trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj te skorašnje parlamentarne izbore.

Danas je Dan svete Korone i rođendan Franje Tuđmana, dok bi ponedjeljak, 11. maja, definitivno trebao biti proglašen Danom oslobođenja od covida-19. Jer Hrvatska je, kao i uvijek, sve pobijedila - i virus, i epidemiju, i epidemiološke mjere pa je Krizni stožer objavio kako se de facto ukida epidemija koronavirusa. Od ponedjeljka tako možemo gdje hoćemo, kad hoćemo, kako hoćemo. K nama može doći ko hoće, kako hoće i kamo hoće. S maskom, bez maske, s dva metra razlike, bez razlike, možemo opet jedni po drugima od jutra do večeri pljuvati. Divota jedna - započeo je Šprajc. 

-Građani su se, kao i uvijek u ovakvim pobjedničkim danima, spontano okupili na ulicama kako bi proslavili odlazak na kavu, u šoping, u posjet kladionicama i ostalim državnim institucijama. Ipak, najviše oduševljenja izazvala je vijest da će građani opet moći izaći na izbore i glasati za HDZ - svečano je objavio predsjednik te stranke kad je najavio raspuštanje sabora" -nastavio je te dodao kako će za HDZ, osim živih i mrtvih, sad moći glasati i oni u samoizolaciji.

Dotaknuo se voditelj i gospodina Drageca iz okolice Varaždina koji je u martu uhvaćen kako vozi gnojivo na svoje polje. 

- Sam u traktoru, sam s gnojivom, sam na polju, ali nema milosti. Prekršio je samoizolaciju, a takav zločin se ne pamti u novijoj hrvatskoj povijesti pa su i njemu i traktoru i gnojivu hrabri pripadnici Policijske uprave varaždinske prepriječili put i za bioterorizam mu uručili kaznu od 8000 kuna! I kad je ovaj bioterorist, kažem bio jer sad više nije, čuo od gospodina Capaka da bi danas za istu stvar umjesto kazne od policije dobio kemijsku olovku, izborni listić i pratnju do biračkog mjesta, gospodin Dragec je ostao šokiran po drugi put.

Zatim je nastavio: 

- Osim što su nam poručili da napuštanje karantina više nije zločin kao što je još nekidan bio, odjednom se bez ikakvog objašnjenja smanjio i nužan razmak u zatvorenom prostoru. Dva mjeseca su nam ispirali mozak da moramo jedni od drugih biti udaljeni najmanje dva metra, preko noći je taj razmak pao na metar i pol, ali sad ako je i pol metra, nitko ne pita, dobro je - rekao je Šprajc, a zatim se osvrnuo i na zabranu rada nedjeljom.

- Nakon što je nedjelja proglašena epidemiološki riskantnom, svi su navalili u dućane subotom pa su ljudi tako natiskani da valjda više distance ima u grupnom s.... nego u redu pred blagajnom. Jedni drugima si doslovce dahćemo za vrat, lako bi se čovjek mogao i uzbuditi - rekao je.

- Ali ne brinite, epidemiološka situacija je pod kontrolom - zaključio Šprajc je emisiju.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.