8.7.2020. 21:21
0
Protesti i u Zagrebu: Okupljanje ispred Maksimira
Više stotina pripadnika Dinamove navijačke skupine „Bad Blue Boys“ danas se okupilo ispod zapadne tribine stadiona Maksimir u Zagrebu. Glavni razlog okupljanja je povratak Zorana Mamića na klupu hrvatskog prvaka.

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, ali su se pred pripadnicima navijačke skupine pojavili kordoni interventne policije koja je navijačima onemogućila eventualni ulazak u prostor stadiona.

Navijači su tražili sastanak s predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali svoje nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića. On je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenja višemilionskih iznosa iz Dinama. Navijači su nezadovoljni i općim stanjem u prvom timu „Modrih“ nakon što je Nenad Bjelica napustio trenersku poziciju.

Sedmorica predstavnika BBB-a puštena su u klupske prostorije nešto prije 19 sati. Pola sata poslije navijači su se mirno i bez ikakvih incidenata premjestili na stube na Maksimirskoj ulici, dok su pollicijske snage i dalje osiguravale prostor oko službenog ulaza na stadion.



(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.