10.7.2020. 22:47
0
Splićani odali počast svim žrtvama genocida u Srebrenici
Dan sjećanja na genocid u Srebrenici obilježen je danas tihom i dostojanstvenom šetnjom središtem Splita.

'25 godina - ne zaboravi Srebrenicu' misao je i poruka kolone sjećanja iz koje su odaslane poruke mira, sloge i nade za sve majke, očeve, braću i sestre nedužnih žrtava genocida u Srebrenici.

- Ovo je mimohod mira, nade i suosjećanja, poručio je Kadro Kulašin, predsjednik Koordinacije bošnjačkih organizacija Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Okupljenima se biranim riječima obratio i Edin Nurkić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionale manjine Grada Splita i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Splita.
Među sudionicima splitskog mimohoda u organizaciji Koordinacije bošnjačkih organizacija u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji bio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je rekao kako je obaveza svih prisjetiti se ovog tužnog dana od prije 25 godina i odati počast svim žrtvama te podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba!

- Hrvati itekako suosjećaju i razumiju bol i žrtvu Srebrenice jer slične rane nosimo i u svojoj domovini. Srebrenica, Vukovar. Škabrnja, … nikad se više ne smiju ponoviti. Moramo razvijati kulturu poštivanja žrtava jer iza svake te žrtve netko je zaplakao, naglasio je gradonačelnik Splita.

U mimohodu su sudjelovali i gradski vijećnik Tonći Blažević, izaslanik župana Splitsko-dalmatinskog pročelnik Damir Gabrić te glavni imam splitski, Vahid ef. Hadžić prenosi Dalmatinski.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.