12.7.2020. 10:45
0
Đukanović: Od vremena Miloševića Beograd nije bio ovoliko umiješan u pitanja CG
Crnogorski predsjednik Milo Đukanović ocenio je da odnosi Crne Gore i Srbije "nisu dobri" i izrazio nadu da u Beogradu "ima zdravog razuma i spremnosti" da se radi na popravljanju tih odnosa u obostranom interesu.

Đukanović je u intervjuu za podgoričku "Pobjedu" kazao da Crna Gora "ničim ne doprinosi" takvim odnosima sa zvaničnim Beogradom, koji "još od vremena Miloševića nije više bio umiješan u unutrašnja pitanja Crne Gore nego što je danas". 

"Crna Gora ničim tome ne doprinosi. Osim što istrajava na odbrani svojih nacionalnih i državnih interesa. Još od vremena Miloševića, zvanični Beograd nije više bio umiješan u unutrašnja pitanja Crne Gore nego što je danas. Ključni srpski ministri gotovo svakodnevno, a često i neprimjerenim jezikom, komentarišu procese kod nas, s namjerom da na njih direktno utiču, dokazujući valjda tako koliko je Srbija jaka. A to, u stvari, svedoči o nečem drugom. Želim da vjerujem da i u Beogradu ima zdravog razuma. I spremnosti da radimo na popravljanju odnosa u obostranom interesu", kazao je on. 

Govoreći o litijama koje organizuju eparhije Srpske pravoslavne crkve, a protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti, Đukanović je ocijenio da je njihov cilj promjena vlasti u Crnoj Gori, a ne zakona.

"Možda je najtačnije reći da su na početku litije bile vid pritiska na vlast zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Ali sve što mu je prethodilo, i u što su se kasnije pretvorile, svjedoči da je to oblik političke borbe u namjeri da se promijeni vlast u Crnoj Gori, a ne zakon", rekao je on.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.