13.7.2020. 20:40
0
Beograđani protestuju ispred Centralnog zatvora u znak podrške uhapšenim demonstrantima
Više desetina građana okupilo se oko 17 sati ispred Centralnog zatvora u Beogradu, protestujući zbog hapšenja nekoliko aktivista i "svih ostalih političkih zatvorenika".

Kako je navedeno u pozivu organizacije "Za krov nad glavom", zahtijeva se hitno oslobađanje aktivista tog udruženja Vladimira Mentusa, Igora Šljapića i Marija Markovića i ostalih učesnika protesta za koje smatraju da su nedužni, prestanak policijske represije nad narodom, kao i smjena i sudsko procesuiranje direktora policije i svih službenika policije koji su prekomjerno upotrijebili silu.


Iz te organizacije tvrde da su njihovi aktivisti, pojedini učesnici protesta i slučajni prolaznici uhapšeni i po hitnom postupku dobili kazne zatvora od 30 dana.

Na protestu ispred Centralnog zatvora okupljeni su mahom mladi ljudi, ali pojavili su se i političari opozicije, poput Zorana Lutovca i Boška Obradovića, zbog kojih su pojedini demonstranti negodovali i poručili da nisu došli na politički skup, već da njihova djeca budu puštena.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.