18.7.2020. 10:28
0
Hoti: Mislim da će međunarodni partneri Srbiji reći da je dosta više
Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je stav da je svrha dijaloga Beograda i Prištine "međusobno priznavanje i normalizacija odnosa" i istakao da Priština u tom pogledu ima međunarodnu podršku.

- Mislim da smo na putu kada će međunarodni partneri reći Srbiji "dosta više". Samo međusobno priznavanje smirit će ovaj dio Balkana, poručio je Hoti u emisiji "Prešing" na prištinskoj televiziji T7. 
On je rekao da Srbija ima informacije o nestalim osobama koje je tražio na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

- Ima tih informacija u srpskim arhivima. Želio sam da to bude prvi princip. Tražio sam da se otvore sve arhive kako bi se zatvorila ta tema i drugi princip je sprovođenje pravde, poručio je Hoti. 

Podsjećamo, u Briselu je uz posredovanje EU prije dva dana održan sastanak Vučića i Hotija, nakon 20 mjeseci zastoja u dijalogu dvije strane.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.