20.7.2020. 20:53
0
Bosanci pali u Herceg Novom: Krali bicikla, televizore, motore...
Pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi uhapsili su državljane BiH M. I. (18) i V. K. (39) te su podnijeli krivične prijave protiv dvije maloljetne osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopćeno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su M. I. i V. K. i maloljetnici M. R. (16) i D. V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu u tom gradu krali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

- Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M. I., M. R. i D. V. počinili dva krivična djela teška krađa u pokušaju, krivično djelo krađa u pokušaju, kao i pet krivičnih djela krađa – stoji u saopćenju.

Iz policije su rekli da se sumnja da su M. I. i M. R. izvršili i dvije krađe, dok je V. K. izvršio krivično djelo krađa putem podstrekavanja.

Osumnjičeni M. I. i V. K. privedeni su nadležnom tužiocu, dok je protiv maloljetnika M. R. i D. V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.


(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.