27.7.2020. 18:43
0
Beograđani protiv odluke gradskih vlasti: Ne damo Sarajevsku ulicu
Nakon što je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da se razmatra promjena imena brojnih ulica u Beogradu koje nose naziv po mjestima i gradovima iz bivše SFRJ, veliki dio Beograđana najviše je negodovao promjenu naziva Sarajevske ulice.

Društvenim mrežama se vrlo brzo proširila fotografija koja prikazuje grafit na zidu stambene zgrade u Sarajevskoj ulici na kojem piše "Sarajevska bre!".

Fotografija čiji je autor Biljana Mirčić samo na njenom profilu broji više od 300 podjela, a na ostalim društvenim mrežama Beograđani je dijele i komentarišu:

- Fotografiju dijelim iz ličnog bijesa zbog stvarno idiotske odluke. Nadam se da im neće proći promjena naziva Sarajevske ulice - jedan je od komentara.

- Šizim od bahatih kleptokrata koji vode grad i državu, ljuta sam baš. Urušavaju svako antifašističko naslijeđe - ističe Beograđanka. 

- Lijepa sjećanja...Sarajevska 27! - komentar je Beograđanke koja sada živi u Italiji.

- Ne mogu da vjerujem da će promijeniti naziv Sarajevske. Za ove ostale nisam ni čuo, ali Sarajevska je jedna od najpoznatijih ulica u gradu - piše jedan Beograđanin.

- Ime baštini tradiciju Jugoslavije. Oduvijek je to bila Sarajevska ulica, jer je ovdje put za Sarajevo - još jedan u nizu komentara na odluku o promjeni naziva ulice.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.