4.8.2020. 22:37
1
Vučić: 'Srbi su krivi za sve' je matrica koju ćemo teško izmeniti...
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u Sremskoj Rači, tokom obilježavanja 25. godišnjice stradanja u akciji "Oluja", kazao da je da više neće biti "Oluja".

"Ponosan sam jer Srbi imaju ponosnu i nezavisnu državu koje može da stane u odbranu srpskih grobova, ali i budućnosti", kazao je Vučić, dodavši i to da je ponosan što Republika Srbija i Republika Srpska od 2014. zajedno obilježavaju godišnjicu stradanja Srba u akciji Oluja.

Poručio je kako Srbija pristaje na pomirenje, ali ne na poniženje.

"Rekao sam im da više neće biti 'Oluja' jer se Republika Srpska i Srbija više neće svađati", izjavio je Vučić.

Niko im, prema njegovim riječima, ne može zabraniti da tuguju za nastradalima.

"Srbi su zatirani samo zato što su Srbi. Srbi su krivi za sve. Ta matrica je postavljena i teško ćemo je danas i sutra izmijeniti. Ne maštamo o tome da ćemo promijeniti mišljenje svijeta", istakao je on.

Naveo je kako moraju otkriti sve užase koje su Srbi iskusili.

"Srbija nikada neće imati žig sramote koji su joj na čelo stavljali", smatra Vučić.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.