8.8.2020. 14:00
0
U Hrvatskoj 815.000 turista
U Hrvatskoj se trenutno nalazi 815.000 turista, a četvrtina dolazi s njemačkog tržišta, rekao je predsjednik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Najveći broj gostiju odmara se na Viru, a u top pet hrvatskih odredišta smjestili su se i Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.

"Možemo biti zadovoljni s postignutim rezultatima koji jesu daleko od prošlogodišnjih, međutim s obzirom na cijelu situaciju, ne samo u Hrvatskoj nego i na evropskim tržištima, mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Brojke pokazuju da smo sada skoro na 50 odsto prošlogodišnje sezone", rekao je zagrebačkim medijima Staničić.

On kaže da je zabilježeno više individualnih gostiju nego organizovanih dolazaka, a ti su turisti smješteni u privatnim apartmanima. Dobro su popunjeni kampovi i mali hoteli, rekao je Staničić, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.