3.9.2020. 18:32
0
Počeli razgovori Beograda i Prištine u Bijeloj kući
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti stigli su u Bijelu kuću gdje počinju dvodnevni razgovori Beograda i Prištine, saopštio je savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Robert O'Brajan. Sjedinjene Države su spremne da olakšaju i doprinesu ekonomskoj normalizaciji Boograda i Prištine, rekao je O'Brajan na tviter nalogu.

Vučić je objavio da se sastao u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričardom Grenelom. Predsjednik Srbije je to napisao na svom Instagram nalogu uz fotografiju na kojoj se rukuje sa Grenelom. 

Uoči sastanka predsednik Srbije uputio je poruku u kojoj navodi da "predaje nije opcija" i pored "brojnih arogantnih i bahatih izjava albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova".


Vučić je prije susreta, u poruci objavljenoj na Instagramu naveo da sastanak pod pokroviteljstvom predsjednika SAD Donalda Trampa neće biti lak, ali da će delegacija Srbije dati sve od sebe da postigne kompromis po važnim ekonomskim pitanjima.

"Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM.Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova.Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je - predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija", poručio je Vučić.



"Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je - predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija." Predsednik Vučić pred početak razgovora u Beloj kući.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on



Na dvodnevnom sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija, u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako je najavljeno, razgovaraće se o ekonomskim temama.

Domaćini skupa u Bijeloj kući su specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel i savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O'Brajan.

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.