20.9.2020. 19:00
3
Stopirani pregovori parlamentarne većine u Crnoj Gori, 'problem' u Dritanu Abazoviću: "Je li tačno da ne želi Srbe u novoj vladi?"
Pregovori nove parlamentarne većine o formiranju vlasti u Crnoj Gori prekinuti su i danas neće biti održani, pišu mediji pozivajući se na izvore u vrhu Koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Prema tim navodima, pregovori neće biti održani jer predsjednici koalicije traže izjašnjenje od predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića o dva ključna pitanja.

- Želimo da lično od Dritana Abazovića čujemo da li će Ura glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i da li je tačno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj vladi i da, ako je to tačno, obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nema nastavka pregovora, rečeno je iz vrha koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Mediji navode, pozivajući se na drugi izvor "upućen u pregovore", da je na sastanku u subotu bilo riječi o drugom sporazumu koji bi predstavnici trojne koalicije trebalo da potpišu prije formiranja nove Vlade, prenosi Oslobođenje. 

- Predstavnicima Ure, bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti, rekao je drugi izvor.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u drugom sporazumu najavio je nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.




(Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.