21.9.2020. 21:12
0
Šta je otkrilo osumnjičenog za egzekciju Strahinje Stojanovića
Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor i raspiše potjernicu za M.L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil 13. septembra na Novom Beogradu.

M.L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, posjeduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je ustanovljen antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mjesta, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Naredbom tužilaštva, prema M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloševa, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog djela i zbog toga što je ovim djelom oštećeno više lica.

Takođe je odgovarajućim vještačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija, sadržavala i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost s određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem je u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povrijeđena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.