24.9.2020. 17:21
0
Donesena odluka: Evo kada će Đukanović predložiti mandatara
Ustavni rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predloži mandatara je 30 dana od konstituisanja parlamentarne većine.

Iz Ðukanovićevog kabineta saopšteno je da će predsjednik mandatara predložiti do 23. oktobra.

- Predsjednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine, rekli su u Ðukanovićevom kabinetu za agenciju Mina.

Poslanici nove parlamentarne većine, njih 41, podržali su juče svojim potpisima nosioca liste "Za budućnost Crne" Gore Zdravka Krivokapića za mandatara nove vlade.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i prijedlogu za sastav vlade Skupština odlučuje istovremeno, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.