28.10.2020. 10:40
0
Vrhovni sud u Hrvatskoj povisio kaznu Vinku Martinoviću Šteli
Zbog ubistva Jasmine Đukić 1996. u Mostaru Vinku Martinoviću zvanom Štela Vrhovni sud Hrvatske povisio je kaznu sa sedam na deset godina zatvora, piše danas Jutarnji list.

Štela, koji je prije četiri godine, i to nekoliko minuta prije objave nepravomoćne presude, išetao iz zgrade zagrebačkoga Županijskog suda te uspio pobjeći iz Hrvatske, nalazi se u BiH čije ga državljanstvo štiti od izručenja Hrvatskoj.

Nakon četvrtog ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, Štela je u novembru 2016. nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

No, za razliku od tri prijašnje presude koje je Vrhovni sud ukidao te vraćao predmet na ponovljeno suđenje, ovaj put je odluka o Martinovićevoj krivnji, 24 godine nakon ubojstva Jasmine Đukić, postala pravomoćna.

Vrhovni je sud odbacio žalbu Martinovićevih odvjetnika koji su tražili da se nepravomoćna presuda ukine te predmet vrati na peto ponovljeno suđenje.

No, Vrhovni je sud na istoj sjednici usvojio žalbu zagrebačkoga tužiteljstva te povisio kaznu za tri godine, donosi Jutarnji list.


(Patria)

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.