12.11.2020. 16:05
0
Drama u Sloveniji: Mladić iz BiH prijetio ubistvom, napao policajku pa upucan
Džavljanin Bosne i Hercegovine (22) utrokovao je pravu dramu na ulicama Velenja kada je jučer u centru grada mahao nožem, prijeteći ubistvom.

Za sada nije poznat motiv za ovaj incident.

Oni koji poznaju mladog Bosanca imaju samo riječi hvale. On  se prije godinu dana zaposlio u Sloveniji kao električar. 

Policijska uprava Celje o slučaju je obaviještena oko 14 sati, a u prijavi se navodilo da nepoznati mladić narušava red i mir. 

"Prema prijavi mladić je opisan kao nasilna osoba, sa nožem u ruci koja razbija okolo i prijeti da će ubiti sebe, ali i druge", ispričao je sagovornik Srpskainfo. 

Na intervenciju su prvi izašli dežurni policajci i ekipa Hitne pomoći. 

Policajci, njih troje, među kojima i jedna policajka, pokušali su smiriti mladića, ali nisu u tome uspjeli. Tokom jednog od pokušaja taj mladić je nožem posjekao policajku, pa su njene kolege prvi put upotrijebile električni pištolj za omamljivanje. Međutim, kako ni to nije pomoglo da se smiri, policija na kraju ispucala nekoliko hitaca.

Inače, sve je započelo na autobuskoj stanici, gdje je osumnjičeni kršio javni red i mir, a završilo na Titovom trgu, gdje je lakše ozlijedio policajku. 

Prema posljednjim informacijama, državljanin BiH je van životne opasnosti, ali kako javlja 24ur.com, ozbiljno je povrijeđen i nalazi se u bolnici, a policajci još ne mogu razgovarati s njim. 

"Dosljedno provjeravamo sve ostale okolnosti", rekla je Milena Trbulin, predstavnica PU Celje, dodajući da je 22-godišnjak imao radnu i boravišnu dozvolu u Sloveniji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.