12.11.2020. 21:35
0
Krivokapić: Abazović će sigurno biti potpredsjednik Vlade
Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je, u emisiji "Načisto" da će Dritan Abazović sigurno biti potpredsjednik Vlade.

- I moj zamjenik, i za sada bez resora, to da li će biti i ministar odbrane vidjet ćemo - kazao je Krivokapić.

Rekao je i da bi njemu najbliža bila građanska demohrišćanska partija, ali je neće osnovati.

- Ja sam rekao da neću osnivati stranku i neću osnivati stranku - rekao je on.

Upitan je da li će učestvovati možda samostalno na sljedećim izborima.

- Ja sada o tome ne razmišljam, jer mislim da izbora neće biti u ove četiri godine, iako mnogi misle drugačije. Mislim da je prirodno da tu vladu 200 dana niko ne kritikuje jer se radi o izuzetno teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi. Mi pravimo planove za četiri godine. Naravno u svakom momentu Skupština može izglasati nepovjerenje toj vladi - objasnio je Krivokapić.

Upitan da li će, ako pak odluče da mu uskrate povjerenje, osnovati političku partiju, Krivokapića je kazao: „Građani očekuju da sada kažem da bih se rado prihvatio bremena koje sam prihvatio pomalo naivno, ali odgovorno. Sad u ovom momentu da me neko pita rekao bih, što moja baba kaže, daleko od mene politika“.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.