23.11.2020. 19:58
0
Plenković: Zalagat ćemo se za prava Hrvata kao konstitutivnih naroda, prema duhu i slovu Dejtona
Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon što je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković napokon su se sastali, nakon više sedmica prepucavanja. U 14 sati u Banskim dvorima je započela sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Mjesto i vrijeme održavanja te sjednice bilo je također predmet višesedmičnih prepucavanja.

Ipak, sastanak je, kaže Plenković, bio sjajan te je komentirao zaključke današnje sjednice.

- Usvojene su smjernice rada sigurnosno-obavještajnih agencija, data je i suglasnost suradnje s pojedinim službama nekih drugih zemalja što su službe predložile. Raspravljena je i situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu. Osuđen je onaj napad na Banske dvore 12. listopada. Konstatirano je i konsenzusom da je riječ o djelu s obilježjima terorizma, dakle vrlo jednoglasan zaključak. Raspravljene su i mjere koje treba poduzeti za smanjivanje radikalizacije u društvu' - komentirao je Plenković.

Konstatiran je i jednoglasno napor i zalaganje za prava Hrvata u BiH, a raspravljalo se i o aktualnom stanju zbog pandemije koronavirusa.

Kritika Milanovića, kaže Plenković nije bilo. ''Ta tema je apsolvirana. Sastanak je bio ugodan. Unaprijed je bio dogovoren red, tražili smo zajednički nazivnik, i rješavali smo točku po točku s dnevnog reda' - rekao je Plenković.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.