28.11.2020. 21:12
1
Srbija uzvraća udarac: Protjeran ambasador Crne Gore
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije saopćilo je večeras da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo je na recipročan način.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je također personom non grata. 

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovi člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata. 

"Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije", navodi se u noti.

Dodaje se da je MVP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Podsjetimo, MVP Crne Gore je o tome da je ambasador Božović persona non grata obavijestilo kolege iz Srbije, a Božoviću će nota biti naknadno uručena.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.