1.12.2020. 8:17
0
U Hrvatsku od danas bez PCR testa ne mogu ući ni Hrvati iz BiH koji imaju hrvatski pasoš
Prema odluci Hrvatske od danas stupaju nove mjere koje uključuju i promjene prilikom ulaska u ovu zemlju.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović objavio je na sjednici vlade nove mjere na granicama. 

"Donesena je nova odluka kojom se zabranjuje prijelaz na graničnim prijelazima, a veže se na evropske regije. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test niti neki drugi uvjet za ulaz u Hrvatsku. Svi ostali trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultat testa", rekao je.

Prema njegovim riječima u ovom trenutku jedina zelena regija u EU je otok Fasta u Finskoj.

"Što se tiče trećih zemalja, putnici iz njih ne mogu prelaziti preko granice, osim nekoliko iznimki, a jedna od njih je posjedovanje negativnog PCR testa", kazao je.

"Državljani EU koji dolaze iz trećih zemalja mogu ući u Hrvatsku uz negativni PCR test", dodao je Božinović.

Ulaz bez negativnog PCR testa za građane iz EU država je dopušten za naprimjer pomorce i radnike u sektoru saobraćaja, pružatelje usluga prijevoza, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija, osobama koje putuju iz hitnih razloga, putnici u tranzitu uz obavezu da napuste državu unutar 12 sati i pacijentima koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.