1.12.2020. 19:19
0
Doktorica iz Zagreba, koja je radila s covid pacijentima, sebi oduzela život
U noći s nedjelje na ponedjeljak život sebi je oduzela liječnica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Hrvatskoj koja je bila u timu koji je u februaru u toj bolnici primio prvog pacijenta zaraženog covidom-19. Vijest je potvrdila direktorica bolnice Alemka Markotić.

"Tokom noći 29./30. novembra preminula je naša kolegica, izvrsna osoba i stručnjak, vrijedna članica našeg kolektiva. Službene informacije o uzroku smrti nemamo. Molim da uvažite osjećaje svih kolega i radnika Klinike i obitelji preminule te da se ne koriste neprovjerene informacije i nagađanja", stoji u odgovoru direktorice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", dr. Alemke Markotić, piše Index.

"Bila mi je najbliža suradnica, bila mi je kao kći"

Potresena gubitkom prijateljice i kolegice oglasila se i liječnica iz KB Dubrava Ada Barić Grgurević. Na Facebooku je napisala svima poruku da čuvaju svoje zdravlje.

Liječnica koja je od dana kad je Covid stigao u Hrvatsku bila na prvoj crti u borbi protiv virusa preminula je u stanu.

"Kada radite u nenormalnim uvjetima, kada se radno vrijeme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je za očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorijevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući liječnike, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju procesuirati na jedan normalan način", kazala je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit za RTL.

Vijest o smrti kolegice s Covid odjela nije iznenadila ni ostale njezine kolege. Svi zdravstveni radnici već dugo rade pod velikim teretom. 

"Ovo je neminovno rezultat velikog pritiska kojem smo svi izloženi, svi zdravstveni radnici, ne samo liječnici, nego i sestre i drugo pomoćno osoblje u ovoj izvanrednoj situaciji", rekao je predsjednik KOHOM-a Primorsko-goranske županije Leonardo Bressan. 


(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.