3.12.2020. 8:30
0
Crnogorski parlament zasjeda i danas: Drugi dan rasprave o ekspozeu
Crnogorski parlament nastavit će danas u 11 sati raspravu o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i prijedlogu nove Vlade Crne Gore.

Prvog dana rada Krivokapić je podnio ekspoze i predložio članove svog kabineta.

Nova vlada će biti vlada diskontinuiteta, slobode i jednakosti, poručio je madatar Zdravko Krivokapić, navodeći da se postojeća kriza može prevazići isključivo reformama, poštenim i domaćinskim upravljanjem, znanjem i radom na jačanju vladavine prava. Mandatar je naveo i da će Vlada u februaru napraviti program rada za 2021. godinu, prenosi RTCG.

Tokom izlaganja programa rada nove vlade, sjednici je prisustvovao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je novinarima u Skupštini nakon Krivokapićevog izlaganja kazao da očekuje korektnu kohabitaciju sa budućom Vladom i dodaje, kako je ubijeđen, da će i nova izvršna vlast doprinijeti takvoj saradnji i poštovati Ustav.

Ekspoze i sastav kabineta koji je predložio Krivokapić kritikovali su gotovo podjenako poslanici opozicije i parlamentarne većine.

Uprkos kritikama, predstavnici stranaka parlamentarne većine izjasnili su se da će podržati novu vladu.


(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.