7.12.2020. 10:25
1
Dritan Abazović će biti pozvan na saslušanje u tužilaštvo
Glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katnić izjavio je da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju Dritana Abazovića.

Katnić je za Dan rekao da će Specijalno tužilaštvo preduzeti aktivnosti radi provjere navoda koje je lider GP URA i potpredsjednik Vlade iznio u četvrtak u emisiji kod Petra Komnenića.

- Mi još uvijek nismo u posjedu tog snimka, ali ćemo ga svakako narednih dana pribaviti i odlučiti da li ćemo uputiti poziv Abazoviću radi obavljanja razgovora u svojstvu građanina kako bi nam saopštio svoja saznanja", rekao je Katnić, prenosi portal CdM.

Katnić je rekao da će Specijalno tužilaštvo preduzeti aktivnosti da utvrdimo da li je Abazoviću i ko nudio novac, da li je u pitanju politička korupcija ili nešto drugo i da li je slučaj iz nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Abazović je tokom gostovanja u emisiji "Načisto" rekao da su tačne informacije da mu je nuđen novac - 21 milion eura, ali nije želio da kaže od koga.


(Nermana Crnčalo)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.