23.2.2021. 15:02
0
Veliki redovi za vakcinaciju u Zagrebu: Građani se žale na lošu organizaciju
FOTO: Al jazeera
U Zagrebu je jutros počela masovna kampanja imunizacije, a na nekim punktovima stvorile su se velike gužve, dok se građani žale na lošu organizaciju. Ministar zdravstva Vili Beroš ocjenjuje da će Hrvatska do početka ljeta vakcinisati više od 50 posto stanovništva.

Htjeli smo postići da svakih pola sata dođe po 70 ljudi, ali ljudi su očito u strahu da neće doći na red pa smo napravili malu gužvu. Žao nam je da stariji i bolesni moraju čekati u redu. Uskoro kreće i online platforma, izjavio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak na konferenciji za novinare sa ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

- Svjedočimo jednom, neću reći fenomenu, nego pojavi da deo zdravstvenih radnika koji se nisu htjeli inicijalno javiti za vakcinisanje to čini sada. Polako ali sigurno ulazimo u drugu fazu. Siguran sam da će ovakvi masovni punktovi za vakcinaciju biti potpora našem planu vakcinacije, istakao je ministar Beroša na konferenciji za novinare.

Beroš je zahvalio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) na naporima da organiziruje masovne punktove kako bi se do početka ljeta vakcijisalo više 50 posto populacije.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu ocijenjeno je da bi do kraja sedmice moglo biti vakcinisano 45.000 stanovnika glavnog grada Hrvatske.

- Prijetnja novim sojevima korona virusa je element na koji moramo obraćati pažnju. Jedini korak kojem treba da težimo je porast odgovornosti i porast broja vakcinisani, rekao je Beroš.

 

 

(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.