5.3.2021. 11:48
0
Zloglasni plaćeni ubica Čaba Der osuđen na doživotni zatvor
Plaćeni ubica Čaba Der (40), prema nezvaničnim saznanjima Kurira, pred sudom u Budimpešti osuđen je na doživotnu robiju.

Prvostepena presuda je objavljena u srijedu, a Čeba Der prema mađarskom zakonu uslovni otpust može da traži poslije 40 godina.

Sud je osudio Mađara iz Srbije na prvostepeni doživotni zatvor zbog dva ubistva. Čaba Der je osuđen za ubistvo jednog Hrvata u julu 2018. godine u kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u septembru iste godine, prenosi Kurir.

Ta egzekucije nisu jedine za koje je Čaba Der okrivljen. 

Sumnja se da je pokušao da ubije i vođu takozvanog rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića u Barceloni 28. augusta 2017. godine. Stojković je pogođen sa nekoliko hitaca, ali je uspio da preživi. Istražitelji smatraju da je ubistvo Beograđanina naručio kavački klan.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.